"Itthon-Otthon"

A könyvem "Itthon-Otthon" - amelyik 2004 augusztusában jelent meg - tartalma, elérhetősége, recenziók, rádióinterjúk, fényképek a könyvavatásról, egy elbeszélés a könyvből és időről időre új elbeszélések is.

Friss topikok

  • Batonai Sándor: @Batonai Sándor: Kérek mindenkit aki érintett az ügyben , főleg aki fizetett is küldje nekem el a ... (2019.04.18. 14:19) Nigériai csalás - új verzió
  • Csii: Egészen elmebeteg dolog még mindig ilyen csonkításokat reklámozni, 2019-ben, amúgy az elhalásra já... (2019.01.27. 16:25) Körülmetélés metélés nélkül
  • otgorbebogre: @nookedli: a kivalasztott neprol meg: az is a Bibliaban van (vesd ossze: az Oszovetseg a zsidosag ... (2017.08.15. 09:41) Héber szavak a magyar nyelvben
  • tinke01: És mi a helyzet,ha olyan szellemet akarnak megidézni,akivel éltében rossz volt a viszony? (2015.10.10. 21:00) Szellemidézés - második rész
  • miki maki: Meglep hogy az ember a szomszedsagba at megy es herce hurcat csinalnak belöle .itt Kopenhaga es mm... (2012.11.20. 15:02) A vörös szikla

Linkblog

2010.11.26. 20:41 Avri

Tejfölös raguleves

Békéscsabai barátomat, Kissné Lajos Katalint, megkértem küldje el nekem, tejfölös raguleves receptjét. A leves annyira izletes és a recept olyan jól van megfogalmazva, hogy itt közlöm szó szerint:

Becsinált leves (Tejfölös raguleves)

 

Hozzávalók:

 

1 kg csirkemell, csirkecomb, csirke szárny vegyesen

20dkg sárgarépa

20 dkg fehérrépa (zöldséggyökér)

1 db zeller

20 dkg burgonya

1 csokor petrezselyemzöld                                                     

10-12 szemes bors

2-3 babérlevél

1-2 evőkanál só

1 teáskanál cukor

1 evőkanál Vegeta ételízesítő.

1 dl tejföl

1-2 evőkanál liszt

2 karika citrom

 

Elkészítés:

 

A pipi húsát apróra vágod. Ugyanezt teszed a zöldségekkel is, kivéve a hagymát. Miután kellőképp kiélted darabolós szenvedélyed, felteszed a húst és a zöldségeket kb 1,5- 2 liter hideg vízben főni. Elegáns mozdulatokkal belehinted a sót, cukrot, szemes borsot, Vegetát, babért, és a hagymát egészben. Mikor mindez együtt van, és élvezik egymás társaságát, lassú tűzön, hogy ne szaladgáljanak bolond módon a fazékban, csak csendesen úszkáljanak fel-alá, kb. 1,5 óra hosszat főzöd. Közben megkóstolod, és a recept küldőjének a felmenőire gondolsz. Ha így van, akkor még utána kell ízesítened némi sóval, esetleg ici-pici cukorral. Ha minden rendben, akkor lehet dicsérni barátnődet, milyen ügyesen eltalálta az arányokat a leírásban, pedig soha nem főz recept után. Ha a husi megpuhult, a tejfölt összekevered a liszttel, szép simára, ebben segíthet egy két kanál víz vagy leveslé is neked. Ezt a habarást belefolyatod a levesbe, de azt közben intenzíven kevergeted, nehogy csomók keletkezzenek benne. Beledobod a citromkarikákat, és még kb. 10 percet forralod. A citromokat, hagymát, babért kiemeled. A levesed tetejét megszórod az apróra vágott petrezselyemzölddel, és már készen is vagy. Büszkén tálalod a családnak, és várod az elismerést. Ha nem dicsérnek meg, többet nem főzöl nekik. Jó étvágyat kíván nektek a recept küldője.

 

(Ezt készítheted pulykahúsból, disznóhúsból, bárányhúsból is).

 

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://itthonotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr212475587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása