"Itthon-Otthon"

A könyvem "Itthon-Otthon" - amelyik 2004 augusztusában jelent meg - tartalma, elérhetősége, recenziók, rádióinterjúk, fényképek a könyvavatásról, egy elbeszélés a könyvből és időről időre új elbeszélések is.

Friss topikok

  • Batonai Sándor: @Batonai Sándor: Kérek mindenkit aki érintett az ügyben , főleg aki fizetett is küldje nekem el a ... (2019.04.18. 14:19) Nigériai csalás - új verzió
  • Csii: Egészen elmebeteg dolog még mindig ilyen csonkításokat reklámozni, 2019-ben, amúgy az elhalásra já... (2019.01.27. 16:25) Körülmetélés metélés nélkül
  • otgorbebogre: @nookedli: a kivalasztott neprol meg: az is a Bibliaban van (vesd ossze: az Oszovetseg a zsidosag ... (2017.08.15. 09:41) Héber szavak a magyar nyelvben
  • tinke01: És mi a helyzet,ha olyan szellemet akarnak megidézni,akivel éltében rossz volt a viszony? (2015.10.10. 21:00) Szellemidézés - második rész
  • miki maki: Meglep hogy az ember a szomszedsagba at megy es herce hurcat csinalnak belöle .itt Kopenhaga es mm... (2012.11.20. 15:02) A vörös szikla

Linkblog

2008.03.10. 11:17 Avri

A szauna világa (felújítva) - harmadik részlet

 

Egy este Heidi takarítani és főzni akart és finoman tudomásomra jutatta, hogy a közeli órákban fölösleges leszek a házban. Kérdésemre, mit lehet este csinálni ebben a faluban, azt javasolta, menjek el a sport központba, ahol úszómedence, korcsolyapálya és szauna van. 

„Nincs korcsolyám és nem hoztam magammal fürdőruhát” – panaszoltam. A barátnőm biztosított, hogy a szaunában nem lesz szükségem fürdőmezre és rejtelmesen mosolyogva – tudta milyen meglepetés vár naiv izraeli vendégére – utamra eresztett.

A sport központban jegyet vásároltam a szaunába, a pénztáros két törülközővel szerelt felt és egy faajtó felé irányított a folyosó végén. Amikor kinyitottam az ajtót, páratlan meglepetés ért. Gőzfelhőkkel körülvéve egy már nem annyira fiatal – de kitűnő testi állapotban levő – anyaszült meztelen nő állt szemben velem.

Megdöbbentem. A pénztáros erős svájci akcentussal beszélt, úgy látszik rosszul értettem utasításait és tévedésből a női szaunába nyitottam be. A nő mindjárt visítani kezd, szörnyű botrányt rendez, talán még a rendőrséget is kihívják, de a meglepetések még nem fejeződtek be. A hölgy a zavarnak jelét sem mutatta, inkább rám mosolygott és egy szívélyes "Guten Abend!"-el meg jellegzetes kézmozdulattal jelezte, jobb lesz, ha beljebb kerülök és behúzom az ajtót magam után.

Egy más világba kerültem, amelynek létezéséről fogalmam sem volt. Ebben a világban, amely között és az én ismert, megszokott világom közötti távolságot nem a méterrendszerrel, hanem erkölcsi mérőléccel kell mérni, a totális meztelenség elfogadott norma és pont az számít súlyos sérelemnek, ha valaki fürdőruhában tartózkodik a szaunában.

Még sok évi szaunázás után is néha elképedek, amikor ott találom magamat a tussolóban amint néhány fiatal nővel együtt szappanozzuk intim testrészeinket. Ami itt természetesnek tűnik, otthon egy nedves álomnak is beérné. Számunkra minden nyilvános meztelenkedés erotikus jellegű. Vetkőző, csupasz nőket sztriptíz bárokban lehet látni Londonban, vagy a Folies Bergéresben Párizsban és a látottakról zavartan nevetgélve beszélünk felnőtt társaságban. Hasek híres hőse Svejk még a ‘pucér‘ szót is szégyelli kimondani és helyette a „nyakig mezítláb” kifejezést használja.

A testi szégyen teljes hiánya a szaunában egyáltalán nem a szabadosságnak a jele. Ez talán az egyedüli hely a világon ahol nincs helye a szexista célzásoknak, sőt a nemiség gondolatának sem és legalább a férfiak esetében, ez érthető okokból ajánlatos is.

Szólj hozzá!

Címkék: meztelen pucér sztriptíz svejk sexista fürdőmez


A bejegyzés trackback címe:

https://itthonotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr1373972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása