"Itthon-Otthon"

A könyvem "Itthon-Otthon" - amelyik 2004 augusztusában jelent meg - tartalma, elérhetősége, recenziók, rádióinterjúk, fényképek a könyvavatásról, egy elbeszélés a könyvből és időről időre új elbeszélések is.

Friss topikok

  • Batonai Sándor: @Batonai Sándor: Kérek mindenkit aki érintett az ügyben , főleg aki fizetett is küldje nekem el a ... (2019.04.18. 14:19) Nigériai csalás - új verzió
  • Csii: Egészen elmebeteg dolog még mindig ilyen csonkításokat reklámozni, 2019-ben, amúgy az elhalásra já... (2019.01.27. 16:25) Körülmetélés metélés nélkül
  • otgorbebogre: @nookedli: a kivalasztott neprol meg: az is a Bibliaban van (vesd ossze: az Oszovetseg a zsidosag ... (2017.08.15. 09:41) Héber szavak a magyar nyelvben
  • tinke01: És mi a helyzet,ha olyan szellemet akarnak megidézni,akivel éltében rossz volt a viszony? (2015.10.10. 21:00) Szellemidézés - második rész
  • miki maki: Meglep hogy az ember a szomszedsagba at megy es herce hurcat csinalnak belöle .itt Kopenhaga es mm... (2012.11.20. 15:02) A vörös szikla

Linkblog

2010.09.18. 18:26 Avri

A titkos társaság

 

Egy hónapja, hat oldalas, kiváló angolsággal megfogalmazott, rendkívül érdekes levelet kaptam légipostával, amelyhez hasonlót soha sem olvastam. Szerzője, egy láthatóan intelligens személy – csak a keresztnevét, Tiffany, árulta el – teljes nevemmel fordult hozzám és hangsúlyozta, nem kér tőlem pénzt, vagy bármi mást. Tudomásomra akarta hozni egy titkos társaság létezését, amelynek a tagjai a világ leghíresebb és leghatalmasabb emberei (az illuminati szót is említette) – színészek, zenészek, tudósok, értelmiségiek, vállalkozók és mások – akiket, ha elárulhatná a nevüket, minden bizonnyal ismerném a televízióból és a sajtóból. E társaság elemezte profilomat és miután megállapította, olyan különleges, ritka és rejtett tulajdonságokkal vagyok megáldva, amelyeket ők keresnek, meghívnak, csatlakozzak soraikhoz. A társaság teljesen ingyen (kiemelés az eredeti szövegben) hajlandó beavatni engem 2300 éves titkaiba, amelyeknek következményeként leírhatatlan vagyonban, boldogságban és teljes lelki nyugalomban részesülök. Nyerni fogok minden szerencsejátékban, vállalkozásaim sikeresekké válnak, megszabadulok káros szokásaimtól és egészségesebb leszek, mindenki csodálni fog és barátom akar majd lenni, minden nő, akit megkívánok, karjaimba fog hullni, tudni fogom, mit hoz a jövő és még a környezők gondolatait is el fogom tudni olvasni.

A hölgy a Szentírásra esküdött, mindez igaz, behízelgően említette tulajdonságaimat, ismételten hangsúlyozta, a rejtett titkokat, amelyekért egy ismert cég 70,000 dollárt volt hajlandó fizetni, teljesen ingyen fogom megkapni és kérte, hogy a csatolt meghívó levelet aláírva küldjem vissza „a legközelebbi pénteki napig”.  

Elküldtem a meghívó lapot az egyesült államokbeli postafiókra, de azt is észrevettem, hogy a levél Hongkongban lett feladva.    

Két héttel később, a DHL társaság, egy köteg papírt tartalmazó duzzadt borítékot kézbesített postaládámba.

Először a titkos társaság üdvözletét olvastam el, új tagúkhoz. Azt kérték, olvassam figyelmesen el a mellékelt 56 oldalas orientációs füzetet, amely öt igaz történetet tartalmaz. A továbbiakban azt elmondták, a füzetben titkosított üzenet van elrejtve és még ha nem is fedezem fel mi az üzenet, ez mégis felszívódik bennem és két héten belül „három nagyon jó, pénzzel, hatalommal és szeretettel kapcsolatos dolog” fog történni velem. A társaság részletes, belső titkait egy 680 oldalas kéziratban fogom megkapni és elég, ha tíz perc alatt áttekintem a kövér betűkkel szedett címeket, ahhoz, hogy hetvenkét órán belül tizenkét nagy és jó dolog történjen velem.

Ha nőtlen vagyok, szerelmes leszek. Ha szegény vagyok, megtalálom a gazdagsághoz vezető utat. Ha beteg vagyok, felgyógyulok. Ha félénk és bátortalan vagyok, erős emberré válok, aki semmitől sem ijed meg. Ha depis vagyok, boldogságban fogok részesülni.

A levél végén kikerült a macska a zsákból. Bár az első levél legalább háromszor hangsúlyozta, hogy az egész anyagot teljesen ingyen fogom megkapni, a férfi – aki megint csak keresztnevével, mint Jeff, azonosította magát – azt kérte, hét napon belül küldjek $200-t egy US címre, a nyomtatás és a szállítás költségeinek fedezésére. Jeff figyelmeztetett, hogy csak ez az egyedüli alkalom adatott számomra. Soha többé nem fognak hozzám fordulni és semmi áron sem fogom tudni megrendelni tőlük a 2300 éves ókori görögöktől örökölt titkokat tartalmazó kéziratot.

Egy további levelet a paksamétában „szellemi mentorom” írta, aki egy évig fog kísérni „a párhuzamos igen-gazdag társadalomba” való beléptemben. Az ismeretlen úr, egy keveset mesélt saját csatlakozásáról a titkos társaságba. Miként tudta, mindjárt a kézirat rövid áttekintése után, hogyan lehet kezdetben $10,000-t, majd 100,000-t keresni naponta, olyan részvényekbe fektetett be, amelyekről senki sem képzelte el, hogy megsokszorozzák értéküket, hogyan aratott sikert élete minden területén, beleértve szerelmi életét. Levele végén a „tanácsadó” is sürgetett, ne habozzak, utaljam át hét napon belül a kéziratért kért összeget.

Az 56 oldalas füzet öt "elképesztő" történetet tartalmazott, azonos számú nyomorultakról, olyan elkeseredett, kilátástalan, a perifériára taszított, mélyen eladósodott emberekről, akik a válás peremén álltak, vagy életpárjuk otthagyta őket és az öngyilkosságban látták az egyetlen kiutat, de miután elolvasták a 680 oldalas kéziratot, milliókat keresnek évente, mesésen meggazdagodtak, házassági válságuk véget ért, partnerük vissza szeretne térni és manapság csak kacagnak és élvezik életüket, energiaforrásuk kiapadatlan, jól néznek ki, kitűnően érzik magukat és egyetlen aggodalmuk, melyik fényűző helyen fogják tölteni a következő nyaralásukat.

Figyelmesen elolvastam a kiadványt, de nem találtam meg a benne rejtőző titkos kódot. Csak egy hét telt el, de mostanáig semmi említésre való sem történt. Jól érzem magamat, de semmivel sem jobban, mint a füzet elolvasása előtt és ha hirtelen nyerek is egy csinos összeget a lottón, ezt nem fogom a füzet elolvasásának tulajdonítani. Végül is, hosszabb ideje játszok a lottón és itt az ideje, hogy visszakapjam befektetésem egy részét.

Nem utaltam át a kért összeget az Egyesült Államokba (tegnap telt le a hét nap). Egy picit furcsának tűnt nekem, hogy krőzusoknak, akik milliókat keresnek és mindenhez, amihez hozzányúlnak, arannyá válik, az én szánalmas 200 dolláromra van szükségük. Egy másik ok, amiért elhatároztam  nem fogok „beruházni a jövőmbe és gyerekeim jövőjébe” az volt, hogy az iratok csomójában, volt egy boríték is, amelyre piros betűkkel ráírták „felnőtteknek szánt tartalom”. A borítékban többek között egy, a hím nemi szervek nagyságát összehasonlító táblázat volt és egy levél, amelyben egy férfi azt állította, hogy a kézirat olvasása jelentősen feljavította szexuális teljesítményeit, elmondta, hogy tanulmányai éveiben sikerült neki lefektetni minden lányt, akit megkívánt és most is, mint milliomos, akinek felesége és gyerekei anyja, egykori szépségkirálynő, 37 nő áll rendelkezésére („háremomban néhány szőke, barna, vörös hajú, ázsiai, három fekete, két európai, egy thaiföldi és két indiai csaj van”), akik bármely pillanatban készek odarohanni és kielégíteni vágyait, de ő szereti a feleségét és beéri vele. Micsoda nagylelkűség!  

Természetesen, elvégeztem a nálam szokásos keresést a Google kereső gépben. Egy csomó anyag lehet találni a ’titkos társaságról’ és az igaz az, nem mind negatív. A sok tucat válasz között a csalásról, átverésről, rászedésről, a bepalizásról, Kirsten (az öt történet egyikét ő írta alá) gaztetteiről, van egynéhány pozitív történet is, olyanokról, aki kifizették a kért összeget, megkapták a kéziratot és meggazdagodtak. A probléma: nem tudhatod, hogy ezek nem hamis válaszok, amelyeknek egyetlen szerepe, bizalmat gerjeszteni, hogy további naiv emberek gazdagítsák a névtelen levelek íróját. Hiszen tudjátok, heti 200 dolláros pénzforgalom, megszorozva néhány tucattal, nagyon gyorsan válik millióvá.

Ez másfajta csalás, mint a jól ismert nigériai. Szerzői, kezdeményezői sokkal intelligensebbek és alaposan átgondolták előkészítését. Feltehetően örökké egy kis kétség fog gyötörni, mi történt volna, ha elküldöm a kért összeget? Egy dologban biztos vagyok: egy 680 oldalas kézirat kötött volna ki asztalomon, de vajon a tartalmából betekintést nyertem volna a hatalom, siker, gazdagság, vonzalom titkaiba?     

  

2 komment

Címkék: siker csalás átverés hatalom gazdagság szexuális vonzalom pénz. teljesitmény


A bejegyzés trackback címe:

https://itthonotthon.blog.hu/api/trackback/id/tr572305867

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kate19 2010.10.05. 19:19:56

az emberben mindig motoszkál a ha kérdése de ez a téma amúgy is érdekes hisz mostanság sokat hallani róla,az biztos hogy az emberi kapzsiságot megcélozza
erről a témáról mindig a The Secret című dokumentum film és könyv jut eszembe.
Ajánlom megnézésre,olvasásra.
üdv
Kate

Avri · http://members.tripod.com/Avri/homepage.htm 2010.10.06. 18:20:12

Köszönöm a hozzászólást. Feleségem olvasta a könyvet, de valahogy nem érdekelt. Kiegyensúlyozott és jó életet élek és nem hiszem, hogy szükségem van tanácsaira.
Minden jót,
Avri
süti beállítások módosítása